Portfolio

Provincie Flevoland

Provincie Flevoland staat voor de komende jaren in het kader van het sociaal akkoord aan de lat voor het plaatsen van ongeveer 12 kandidaten uit de doelgroep. Na een moeizame start in 2014, is eind 2015 de eerste plaatsing gerealiseerd. Nu, anderhalf jaar later zijn er 10 succesvolle plaatsingen, waarvan er 1 inmiddels ook is uitgestroomd naar ander regulier werk. Na wikken, wegen, beleid schrijven en overwegen bedachten we:

We gaan het gewoon doen!

In dit artikel van de site Flevoland Werkt! wordt duidelijk waarom de aanpak zo succesvol is geweest.

Harm Infra Transport

Harm Infra Transport is een klein bedrijf in verkeersmaatregelen en transport. Voor uitbreiding van de werkzaamheden was er plek voor een medewerker. Echter niet fulltime, en als kleine zelfstandige onderneming is groei en de risico’s die daarbij horen een behoorlijke uitdaging.

Hoe mooi was het dat we samen met het UWV een geschikte kandidaat vonden, die een opleiding mocht volgen zodat ze bij het bedrijf aan de slag mocht. Win-win: Voor haar was het belangrijk korte lijnen te hebben, en niet teveel mensen om haar heen. Voor Harm Infra Transport een grote winst, omdat – naast super gemotiveerd – ze ook prima presteert. Bijkomend voordeel natuurlijk ook het lage risico door de no-riskpolis. De combinatie van haar inzetbaarheid en het aanbod van werk sluit naadloos op elkaar aan. De mogelijkheid om te werken in combinatie met een stukje (Wajong)-uitkering, maakt het geheel tot een succes!